מהחיטה אל הלחם

שיעור סביב עונת הקציר וחג השבועות

// מדעים

מערך שיעור חוץ כיתתי המתחקה אחר תהליך הכנת הלחם משיבולת השדה. התלמידים יבינו לעומק ויתנסו בעצמם במלאכות הרבות הנדרשות להכנת לחם. בניגוד חד לעולם המודרני בו הלחם זמין במכולת תמורת כסף, שיעור זה הוא מעין ראי לעולם הקדום בו האדם נדרש לעמול על מנת לקבל פת לחם. 

*שימו לב שהשיעור מתאים רק בעונת הקציר והוא מתקשר לחג שבועות המכונה גם חג הקציר משום שאנו חוגגים אותו בזמן קציר החיטה.  בנוסף, בחג שבועות הקריבו בבית המקדש את קורבן שתי הלחם, קורבן זה היה הראשון שהובא מן החיטים החדשות שגדלו באותה השנה, ובכך נחשב ביכורי קציר חיטים.

עבודה בקבוצות
ג'-ו'
להקנות ידע לימודי ומעשי על תהליך הכנת הלחם.
בשדה חיטים או במרחב חוץ המתאים למדורה
5 מגלים, 5 מכתשי ועלי או אבן ריחיים, קערה, זרעי חיטה, קמח, מים, סאג'.
יובל מדר, שחף אלון ומיכל שוורץ (בי"ס אריאל, גילה)

פתיחה

במליאה
20 דקות
איך הופך גרגר החיטה ללחם?

מעבר

חלוקה לקבוצות

גוף השיעור

במרחב בקבוצות
90 דקות
מהחיטה אל הלחם

מעבר

איסוף הכיתה

סיכום

במליאה
20 דקות
ארוחה משותפת ושיח
עבודה בקבוצות
ג'-ו'
להקנות ידע לימודי ומעשי על תהליך הכנת הלחם.
בשדה חיטים או במרחב חוץ המתאים למדורה
5 מגלים, 5 מכתשי ועלי או אבן ריחיים, קערה, זרעי חיטה, קמח, מים, סאג'.
יובל מדר, שחף אלון ומיכל שוורץ (בי"ס אריאל, גילה)
לוגו חוות דעת

חוות דעת

מרכז חדשנות פדגוגי ללמידה בטבע, הממוקם בלב שכונת גילה באתר הטבע העירוני "ח'רבת ארזה". המרכז מכשיר ומלווה מורים ומורות בהוראה חוץ כיתתית פעילה ומגוונת, עוסק בליווי בתי ספר ובפיתוח פדגוגי בתחומי הלמידה המבוזרת.